23948sdkhjf

… Så blev det vinter

Natten til mandag måtte Vejdirektoratets saltbiler i aktion for første gang på strækningen mellem Holstebro og Skjern samt Holstebro og Herning. Det første salt ramte jorden kl. 6.53.

»I nat saltede vi i Vestjylland. Det er lidt usædvanligt, at vi for første gang i år skulle salte i denne del af landet. Det plejer nemlig at være vejene ved Næstved, der får de første strøg af salt. Til gengæld ligner tidspunktet for første saltning meget de tidligere år – i år saltede vi tre dage tidligere end sidste år,« fortæller Lars Bach Poulsen, vinterservicekoordinator i Vejdirektoratet.

Vejdirektoratets Vintertjeneste

Vejdirektoratets Vintertjeneste styres fra Vejdirektoratets vintervagtcentral i Aalborg. Den er bemandet med uddannede vintervagter, som hele vinteren overvåger vej- og vejrsituationen og bekæmper glatføre på statsvejene.

Hvis vintervagten vurderer, at glatføre er opstået – eller vil opstå – sørger vintervagten for, at der bliver saltet og ryddet sne.

Du følge Vejdirektoratets saltning af veje og se, hvornår sneploven har været i gang på www.vintertrafik.dk. Du kan også se de lokale og generelle vintermeldinger her.

Vinterfakta:

- På en normal vinter har Vejdirektoratet udkald til saltning cirka 107 gange, og der bliver brugt 58.700 tons salt.

- Udkald til saltning betyder det antal udkald, der har været på Vejdirektoratets ruter landet over. Et udkald svarer til, at der har været kaldt ud på samtlige ruter én gang.

- Vinteren i Vejdirektoratet varer fra oktober til maj, hvor Vintercentralen overvåger vejenes temperaturer hele døgnet.

- Vejdirektoratet har 257 saltspredere og 625 sneplove.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079