23948sdkhjf

Ford Trucks: Vi er på vej med en dansk trækker

Den tyrkiske fabrik vil satse mere på Norden i fremtiden og har en ny trækker-udgave målrettet de nordiske markeder under udvikling

Ford Trucks satte sine fødder på det danske marked sidste år med topmodellen F-Max til langturskørsel i 4x2 version.

Det har indtil nu været den eneste trækker-variant, som den tyrkiske fabrik har kunnet tilbyde - men producenten arbejder hårdt på at blive endnu mere relevante for danske vognmænd i fremtiden.

- Vi arbejder på en 6x2 pushertrækker til 50 og 60 tons totalvægt til Danmark og Norden, fortæller Ahmet Pasaoglu, product marketing manager hos Ford Otosan til Lastbil Magasinet.

Udviklet til Norden

Vi besøgte Ford Trucks' stand på IAA-messen, der finder sted i disse dage i Hannover - og her forsikrede man altså om, at man vil satse mere på både Danmark og de øvrige nordiske lande i de kommende år.

Den kommende 3-akslede trækker er udviklet specielt med Danmark i tankerne - samt lande som Norge, Finland og Sverige, hvor Ford Trucks endnu ikke har etableret sig med salg af de tyrkiske lastbiler.

Netop de tre øvrige nordiske lande er sammen med Storbritannien de steder, hvor Ford Trucks endnu mangler at sætte en knappenål i på Europa-kortet.

Men hvornår?

Og hvad er tidshorisonten så? Tja, den blafrer lidt i vinden.

- 6x2 trækkeren er under udvikling og vil formentlig komme sammen med en højrestyret lastbil, som vi også arbejder på til markederne i Storbritannien, Australien og Sydafrika, siger Ahmet Pasaoglu.

Ford-lastbilerne i Danmark forhandles gennem Ford Trucks Danmark, som er en del af HEJ Group. I årets første otte måneder er der kommet 12 nye Ford F-Max på danske plader - svarende til en markedsandel på 0,4 procent af det tunge lastbilmarked over 16 ton.

På IAA Transport 2024 i Hannover - som varer frem til søndag 22. oktober - viser Ford Trucks en række lastbiler, nyheder og opdateringer fra det tunge lastbilprogram. Blandt andet kan man se Ford Trucks' nye Digital Mirror System, altså kameraspejle til at erstatte de analoge sidespejle.

Artiklen er en del af temaet IAA 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063