23948sdkhjf

Frigør friværdien

Fynsk ekspert skaber luft i budgettet.

- Ofte hører vi fra vores kunder, at der er perioder, hvor likviditeten er stram – blandt andet som følge af øget aktivitetsniveau, lange kredittider til debitorer, lavsæson og lignende. Samtidig har mange virksomheder en vognpark eller andet materiel, som er fri- og ubehæftet, hvor udstyret er blevet anskaffet via træk på driftskreditten, eller hvor leasingkontrakten eller lånet er udløbet, og udstyret efterfølgende er blevet frikøbt af virksomheden, forklarer kundechef Claus Krog Nielsen, Nordfyns Finans A/S, til Vognmandens Fagblad.

Skjult friværdi

Kundechef Claus Krog Nielsen forklarer videre:

- I ovennævnte tilfælde har eksempelvis vognmanden ofte en betydelig skjult (fri)værdi i vognparken. Men fordi man ikke umiddelbart kan aktivere denne værdi, eller få den synliggjort i sit årsregnskab, så kan likviditeten være stram, og man kan ikke fremvise et retvisende billede af virksomhedens reelle styrke.

Nordfyns Finans tilbyder i den situation at købe lastbiler og andet transportmateriel – i en

manøvre der i finansfagsproget kaldes Sale & Lease Back.

Vognmanden sælger således sit aktiv til Nordfyns Finans, men vognmanden beholder brugsretten over udstyret og lejer/leaser det tilbage over en nærmere aftalt periode med udgangspunkt i blandt andet alder, timer og stand.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109