23948sdkhjf

Har du styr på, hvad din bilforsikring ikke dækker?

Du betaler muligvis i dyre domme for en forsikring, som ikke dækker netop dit behov! Udover den lovpligtige ansvarsforsikring, der dækker din skade på andres ejendom, køretøj eller legeme, har du sikkert også tegnet kaskoforsikring og et par tillægsforsikringer i form af eksempelvis glasskade forsikring eller autoulykke. Driver du virksomhed med erhvervskørsel er viften af forsikringsporteføljer endnu bredere - men har du egentlig helt styr på, hvilke tilfælde der ikke dækkes af de mange forsikringer og udvidelser?

Ofte køber man en samlet pakke eller en klassisk sammensætning af bilforsikringer, da de fleste forsikringsselskaber tilbyder et nedslag i den samlede præmie ved denne ordning. Dog kan det vise sig at blive en dyr fornøjelse i sidste ende - både fordi du, hvis uheldet virkelig er ude, alligevel ikke bliver dækket, eller hvis du i realiteten betaler for forsikringsydelser, du ikke har behov for.

Det er derfor helt centralt at undersøge, om du kan få bedre dækning (og pris!) andetsteds - om ikke andet, så for at kunne forhandle med dit nuværende selskab om en mere favorabel årlig præmie, og her kan Samlino.dk virkelig anbefales. Undersøg derfor de 18 største danske forsikringsselskabers dækninger og ikke mindst priser på samlino.dk/bilforsikring, som giver dig en objektiv og brugervenlig oversigt over de forskellige tilbud på markedet.

Hvad dækker en bilforsikring typisk ikke?

Du kan risikere at få en slem overraskelse, hvis du ikke har læst forsikringspolicens mere snørklede afsnit grundigt. Lad os her komme med en lille oversigt over de beskrivelser af dækningen, som du skal være ekstra opmærksom på.

  • “Særligt” hærværk på bilen: Mange selskaber dækker slet ikke hærværk - eller kun under ganske særlige omstændigheder. De kan derfor kræve, at du skal kunne identificere gerningsmanden gennem fx dit eget fotomateriale eller hvis det er såkaldt “seriehærværk”, at I som flere bilejere går sammen for at bevise hærværket.
  • Sidstnævnte kan være særdeles praktisk at have, hvis man bor eller ofte parkerer i belastede områder - eller i nærheden af en demonstration på Nørrebro!
  • Låner du ofte din bil ud til dine børn eller venner? Så bør du lige tjekke den eksakte aftale, du har med dit selskab en ekstra gang, da du visse steder afkræves dobbelt så høj selvrisiko, hvis der sker skader, mens en person under 25 år fører bilen.
  • Lader du bilen stå tændt med nøglerne i, for eksempel på en frostkold morgen, hvor du vil opvarme bilen, og lige skal et hurtigt ærinde inde i huset - ja, så kan du faktisk ikke være sikker på at være dækket af din tyveriforsikring! Det anses nemlig for grov uagtsomhed at lade en tændt bil stå for sig selv og du kan derimod få en bøde, hvis politiet fanger dig i, at du efterlader din bil tændt og ude af opsyn.

Dette er blot få eksempler på de ting, din bilforsikring ikke nødvendigvis dækker. Se derfor hellere dine forsikringspolicer igennem en ekstra gang og indhent nye tilbud, så du er helt sikker på, at din forsikring lever op til dine forventninger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062