23948sdkhjf

Tænk på din krop, når du kører lastbil

Som lastbilchauffør tilbringer du rigtig mange timer i din lastbil. Mest af alt sidder du højst sandsynligt det meste af tiden bag rattet.

Det betyder, at du ikke har særlig gode muligheder for at bevæge din krop og evt. skifte stilling. Det kan være yderst hårdt for kroppen, når den udsættes for denne arbejdsstilling dag efter dag. Det kan derfor være en rigtig god idé at overveje nogle ergonomiske korrekte løsninger, når du skal have udstyr til lastbilens kabine. Vi giver dig her nogle gode råd til, hvordan du kan gøre det mere behageligt for din krop at køre i lastbil.

Sædet er din primære arbejdsplads

Når du er lastbilchauffør, bruger du rigtig meget tid ved at sidde stille. Sædet er derfor rigtig vigtigt, når du skal tænke på din krop. Hvis du gerne vil passe ekstra godt på din krop, mens du kører, kan det være en fordel at få et speciallavet sæde eller et sæde, hvor der er taget højde for din krops proportioner. Når der er taget særlige hensyn til, hvordan din krop er sammensat, kan du få en meget bedre siddekomfort bag rattet. Det er rigtig godt for din krop, da du ikke være øm og ør efter en hel dag på landevejen. Det kan derfor være en rigtig god investering på lang sigt. Det forkerte sæde kan nemlig give rygproblemer.

Sædets komfort er en ting. En anden egenskab, der kan være god at gå efter ved et sæde, er mulighed for at dreje stolen. Når der er mulighed for at dreje stolen, bliver det mere bekvemmeligt for dig at komme ind og ud af lastbilen. Er der ikke mulighed for drejefunktionen, kan det give nogle ubehagelig vrid i ryggen på sigt.

Ændr på indstillingerne i løbet af dagen

Når du skal have et nyt sæde, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Det er vigtigt, at der er mulighed for at indstille sædet på forskellige måder. På den måde kan du indstille det perfekt efter din krop. Derudover giver det dig også mulighed for at ændre på indstillingerne i løbet af dagen. Det er ikke godt for kroppen at sidde i den samme stilling en hel dag. Det kan derfor være en rigtig god idé at variere imellem din siddestilling flere gange i løbet af dagen. Det gør det mere overkommeligt for din krop at sidde i en lastbil en hel dag.

Når du er på udkig efter et nyt førersæde, er der flere indstillinger, der er gode at have mulighed for. Det skal selvfølgelig være muligt for dig at kunne rykke sædet frem og tilbage. På den måde kan du tilpasse det til dine bens længde i forhold til afstanden til pedalerne. Derudover skal der også være mulighed for at indstille hældningen både på selve sædet og på ryglænet. Slutteligt skal det også være muligt at hæve og sænke sædet. Det er med til at sikre, at du får den mest behagelige stilling for dine arme og skuldre, når du skal styre lastbilen.

Du slår aldrig fejl ved at investere i din krops ve og vel

Selvom et nyt førersæde kan være en dyr post, er det en rigtig god investering i din krops ve og vel. Rygproblemer kan være et helvede at slippe af med. Har du svært ved at finde pengene til det, kan det være en idé at låne pengene. Det kan fx være et minilån, der kan sikre dig god ergonomisk støtte på arbejdspladsen. Har du brug for et minilån? Vi er sikre på, at din krop vil takke dig for det, uanset om du har pengene ved hånden, eller du er nødt til at låne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078