23948sdkhjf

Jacob Forman: Vi kommer til at se nogle hæslige ulykker

Det bliver ikke uden trafikale omkostninger, at et bredt flertal i Folketinget bakker op om, at motoriserede løbehjul, selvafbalancerende køretøjer (fx segboards og uniwheels) og motoriserede skateboards bliver lovliggjort i en forsøgsordning på de danske cykelstier fra januar 2019.


Det mener forsvarsadvokat og ekspert i strafferetlige færdselssager Jacob Forman.

Både fra politiet og diverse interesseorganisationer bliver der udtrykt bekymring ved at tillade de små motoriserede køretøjer på vejene, hvor færdselsloven gælder. DTL og Cyklistforbundet er således blandt de stærkt bekymrede ved udsigten til de nye motordrevne løbehjul med videre på vejene. De vil gøre en i forvejen kaotisk trafik endnu mere kaotisk, lyder det.

Jacob Forman er helt på linje med de betænkelige, og han påpeger, at lastbilchaufførerne får det endnu sværere, når de skal orientere sig.

Forstyrrer normalbilledet

»De her elkøretøjer gør uforudsigeligheden uforholdsmæssigt meget større i trafikken. Du så det første gang, da vi fik elcykler. De medførte nogle forfærdelige ulykker. Vi kommer til at se nogle andre former for ulykker nu. Ulykker, som er hæslige. Som advokat har jeg virkelig mine betænkeligheder ved det her tiltag. I forvejen er det så svært for chaufførerne at se, hvad de skal se, på et splitsekund,« siger Jacob Forman.

»Problemet er, at chaufføren sidder og tæller cyklister. Ser han en person, der står op, ser han det ikke som nogen, der kommer med høj hastighed. De her køretøjer vil forstyrre normalbilledet i alvorlig grad. Ligesom vi har set det med elcyklerne, som kører alt for stærkt og er ”for hurtigt fremme ved krydset”,« fortsætter han.

- Det er legetøj

Forsvarsadvokaten kalder de små køretøjer et ”skægt stykke legetøj”, som han da egentlig også selv godt gad at prøve, men han understreger, at han netop ser dem som et stykke legetøj.

»De her køretøjer vil betyde noget for de færdselssager, vi vil se i fremtiden. Ser du som chauffør noget, der står op, alarmerer det ikke hjernebarken i forhold til, at nu kommer der altså nogen tæt på og ind i din blinde vinkel,« siger Jacob Forman.

På et møde med medlemmer af Transport-, Bygnings- og Boligudvalget i sidste uge bakkede et flertal i Folketinget bestående af V, K, LA, DF, S, RV, SF og ALT op om forsøgsordningen med de små motoriserede køretøjer.

»De nye transportmidler vil for nogen være et alternativ til korte ture med bilen og derved mindske trængslen på vejene,« lød det efterfølgende fra transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109