Borgere bakker op om ny bro trods brugerbetaling
Modstanden mod brugerbetalingen over Kronprinsesse Marys Bro er velkendt i Frederikssund og Hornsherred. Alligevel viser en rundspørge blandt borgerne i Frederikssund og Lejre Kommune, at de fleste synes, at Kronprinsesse Marys Bro er en god idé. Det skrive Fjordforbindelsen Frederikssund i en pressemeddelelse.
88 procent af borgerne i Frederikssund og Lejre Kommune synes, at Kronprinsesse Marys Bro er en god idé. Det viser en rundspørge gennemført via Userneeds panel tidligere i år. Knap hver tredje af de adspurgte borgere mener, at de kommer til at spare tid på transport som følge af den nye bro, og fire ud af fem mener, at Kronprinsesse Marys Bro vil afhjælpe de trafikale problemer omkring den 83 år gamle Kronprins Frederiks Bro.
Det er ingen hemmelighed, at mange borgere er imod brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro, som åbner for trafik inden udgangen af 2019. Rundspørgen blandt borgerne i Frederikssund og Lejre Kommune viser, at 82 procent af borgene ikke synes, det er ok med brugerbetaling.
»Brugerbetalingen for Kronprinsesse Marys Bro ikke er populær, men en ny bro over Roskilde Fjord havde haft lange udsigter, hvis vi ikke havde fået den her løsning. Og jeg hører også, at mange mener og ser frem til, at den nye bro kommer til at afhjælpe de store trafikale problemer, der præger Frederikssund By og Hornsherred hver eneste dag,« siger Tina Tving Stauning, 2. viceborgmester i Frederikssund Kommune og bestyrelsesmedlem i Fjordforbindelsen Frederikssund.
Tidsbesparelser for alle
Cirka 20.300 køretøjer kørte dagligt over Kronprins Frederiks Bro i 2017. I gennemsnit tager det 15 minutter ekstra at køre over Kronprins Frederiks Bro fra Hornsherred-siden i morgenmyldretiden, end det gør uden for myldretiden. Og om eftermiddagen mellem kl. 15-16 tager det cirka 10 minutter længere at køre over broen end uden for myldretiden.
»Kronprinsesse Marys Bro vil betyde tidsbesparelser for borgere og virksomheder uanset hvilken bro, man vælger at køre over. Trafikken vil fordele sig, så det bliver nemmere at komme over den gamle bro,« siger Tina Tving Stauning og fortsætter:
»Regnestykket er mere komplekst end blot prisen for at bruge den nye bro. I nogle tilfælde vil man kunne spare kørselsomkostninger, fordi distancen bliver kortere, eller fordi man ikke brænder benzin af på at holde i kø. Erhvervsdrivende kan trække momsen fra, og et fradrag til lokale pendlere er netop vedtaget i den nye finanslov. Jeg glæder mig til, at den nye bro åbner.«
Prisen for at krydse Kronprinsesse Marys Bro bliver 14 kroner for køretøjer op til 3.500 kg og 41 kroner for køretøjer over 3.500 kg. Når Kronprinsesse Marys Bro åbner, skal køretøjer over 3.500 kg benytte broen, mens køretøjer under 3.500 kg frit kan vælge, om de vil køre gratis over Kronprins Frederiks Bro eller betale for at benytte den nye bro.