23948sdkhjf

Special-DAF til Holstebro

Dansk BioTransport A/S i Holstebro har netop fået leveret en ny DAF XF 480 FAR 6x2 med kærre til indsamling og transport af savsmuld og spåner.

”Low deck”-chassiset er skræddersyet med lav chassishøjde samt 50-profil for- og bogiedæk samt 60-profil trækdæk, mens opbygningen med walking floor på både forvogn og kærre er udformet, så chaufføren får så lidt fysisk belastende arbejde som muligt.

KLC i Kolding har ud over kassen på forvognen også stået for den 3-akslede kærre, der i alt rummer 102 kubikmeter. AMC i Hobro har monteret sugeanlægget, og det er også AMC, der skal servicere vogntoget på en service- og reparationsaftale. Det skyldes, at Dansk BioTransport vælger serviceleverandør blandt de autoriserede DAF-servicepartnere, der ligger bedst i forhold til chaufførens bopæl.

Den nye DAF XF 480 er én-mands betjent, så chaufføren har ud over walking floor-opbygningen også haft stor indflydelse på køretøjets øvrige specifikationer. Derfor er der heller ikke sparet på komfortudstyret i førerhuset, der bl.a. omfatter luksusførerstol, integreret køleskab, ekstra brede køjer, fuldautomatisk klimaanlæg og stort oliefyr.

Dansk BioTransport råder over en vognpark på 31 trækkende enheder, heraf 80 % DAF, samt et større antal påhængsvogne, kærrer og trailere. Virksomheden er i dag både en handels- og transportvirksomhed, idet den bl.a. indsamler og videresælger alle typer savsmuld, spåner, træflis mv. for til videresalg samt beskæftiger sig med national og international transport. Sidstnævnte gælder bl.a. transport af LECA, containere mm.

Dansk BioTransport har rødder helt tilbage i 1920, hvor Hjøllund Vognmandsforretning blev grundlagt af Martha og Anders Jensen. Siden har både 2., 3. og 4. generation af familien drevet virksomheden fra hhv. Nr. Snede og Hjøllund og har undervejs haft aktiviteter under navnene Dansk Træaffald A/S og senere Dansk Trætransport A/S. I 2004 blev Dansk BioTransport A/S dannet ved fusion af træ- og spånafdelingen fra Dansk Trætransport A/S i Hjøllund og en lignende afdeling fra vognmandsforretningen Ejler Christian Knudsen i Holstebro. Dansk BioTransport A/S drives i dag fra adressen i Holstebro og ejes af Anders Simonsen, der er 4. generation af grundlæggerne samt direktør Leo Andersen.

Vogntoget er leveret af ESA Trucks Danmark ved salgskonsulent Thomas Poulsen.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234