23948sdkhjf

Speditører: Den danske syge rammer

Administrerende direktør i Danske Speditører Martin Aabak er stærkt betænkelig ved, at der nu er enighed om at indføre 25 timers parkeringsbegrænsning på de danske rastepladser.

»Indførelse af parkeringsbegrænsninger på 25 timer løser ingenting. Ingen bliver bedre stillet af det. Tværtimod. Det problem, som man forsøger at løse, bliver kun større og sværere at kontrollere, fordi det bliver flyttet ud på det kommunale vejnet. Og dertil kommer, at den udenlandske kapacitet bliver stærkt begrænset i at operere rationelt. Speditørerne er optaget af at planlægge logistikkæder fra A til B på den mest meningsfulde måde. Derfor vil det efter vores opfattelse være stærkt problematisk, når parkeringsrestriktioner nu stiller sig hindrende i vejen for anvendelse af den udenlandske kapacitet, som har behov for at holde lovpligtige hvil ud over 25 timer for at kunne betjene de danske forbrugere og eksporterhverv,« siger Martin Aabak.

Martin Aabak mener desuden, at de danske parkeringsrestriktioner meget vel kan være i strid med EU-retten. Og hvis ikke, så vil de meget hurtigt blive fulgt op af andre EU-lande.

»Vælger flere eller alle EU-lande at følge Danmarks dårlige eksempel, vil der meget hurtigt opstå en situation, hvor også danske vognmænd og deres chauffører reelt får sværere ved at planlægge og udføre transporter på en økonomisk rationel og miljømæssigt forsvarlig måde i andre EU-lande. Indførelsen af parkeringsbegrænsningerne vil ramme vognmænd og chauffører, der skal forsøge at få en praktisk hverdag til at hænge sammen. Og særligt de udenlandske vognmænd vil nu skulle afholde deres hvil og parkere under forhold, som man kunne frygte er ganske utilstrækkelige i forhold til hvil på en rasteplads, der er indrettet til formålet. Den medicin, som man har valgt til patienten er den forkerte. Derfor bliver jeg nødt til at sige, at den danske syge mest af alt rammer os selv i nakken,« siger Martin Aabak.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078