23948sdkhjf

Dekra: Flere kvinder bag rattet

I 2017 tog 25 procent flere kvinder kørekort hos Dekra Danmark. De udgør dog blot én procent af nyuddannede godschauffører.

De er i klart mindretal, men måske er der en større ændring på vej.

Hos Dekra Danmark, der hvert år uddanner op mod 40.000 chauffører, tog 25 procent flere kvinder i 2017 kørekort til lastbil i forhold til året før.

Blot én procent af de nyuddannede godschauffører i Danmark er således kvinder, ifølge Transporterhvervets Uddannelser, Kvindernes andel er større inden for bus og befordring af bevægelseshæmmede, eksempelvis hos flextrafik.

Interessant perspektiv

- Kvindernes andel er stadig lav, men kan vi fastholde stigningen og få endnu flere kvinder bag rattet på landevejen i de kommende år, har det interessante perspektiver for udviklingen i transportbranchen. Kvinder udgør en uudnyttet ressource i forhold til at få flere godschauffører på landevejen, og som branche har vi en klar interesse i at gøre chaufførerhvervet mere attraktivt for kvinder, siger Dekra Danmarks koncerndirektør Peter Laursen.

Ifølge brancheforeningen ATL og 3F vil Danmark i de kommende år mangle 2.500 chauffører, hvis ikke transportsektoren bliver bedre til at sikre uddannelse af nye chauffører.

Læs mere i Uddannelses-temaet i Vognmandens Fagblad, der udkommer 19. marts.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112