23948sdkhjf

Ekstra 650 meter per liter

Vejen-vognmand modtager 1350 nye heste.

LH Fragt i Vejen, der leverer distributionskørsel i Danmark og Sverige, investerer nu i tre nye trækkere – alle DAF CF 450, leveret af ESA Trucks Danmark i Kolding.

Ét trin mindre hver vej

Vognmand Asbjørn Hansen vælger denne gang CF-modellen, med lav indstigning til sine chauffører.

- Et sparet trin både op og ned af førerhuset betyder rigtig meget, for chaufførerne skal ind og ud af bilerne 20-30 gange hver dag. Chaufførernes arbejdsmiljø og ergonomi er meget vigtigt for os, så til distributionskørsel er CF’eren helt perfekt, fastslår han.

Bilerne er opbygget som 3-akslede 6x2/4-twin-steer trækkere, så de også kan køre med op til 30 tons læs på 6 aksler. Ofte kører de dog med noget mindre læs, og så løftes den tvangsstyrede støtteaksel fra vejen af hensyn til diesel- og dækforbruget.

Økonomi og trækkraft

- Vi har valgt ”den lille” MX11-motor, fordi den er rigtig økonomisk. Den kører op til 650 meter længere pr. liter diesel end nogle af vores andre lastbiler, selv om den yder 450 hk og har kræfter nok til de tunge læs. Vi fik også en CF’er sidste år, og den har kørt som et urværk. Den fylder ét år i disse dage, og den har kun været på værksted én gang - og det var til et normalt service. Vi har også lejet en XF’er, og der har heller aldrig været noget med den, siger Asbjørn Hansen.

Han lægger også vægt på, at ESA Trucks’ sælger Thomas Poulsen har givet en meget grundig chaufførinstruktion ved leveringen af de nye biler.

LH Fragt forventer, at de nye biler kører cirka 120.000 kilometer om året. De leveres med finansiel leasing i kombination med en seksårig serviceaftale med mulighed for forlængelse.

Godt 20 biler

LH Fragt ApS i Vejen udfører dag-til-dag distribution i hele Danmark med en moderne vognpark på godt 20 trækkende enheder fra 3,5 til 32 tons totalvægt og op til 60 tons vogntogsvægt.

Virksomheden har to ugentlige afgange til og fra Bornholm samt kørsel i Sverige og kører desuden kurér- og ekspreskørsel samt trucking.

LH Fragt råder over 2.000 kvadratmeter lager til omlæsning, ompakning og opbevaring samt lagerhotel.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188