23948sdkhjf

Modulvogntog: Husk at søge om tilladelse

Modulvogntogene kører på et særligt vejnet, der hele tiden udvides med nye adresser, hvor der må køres til og fra med 25 m vogntog. Vejdirektoratet får fra tid til anden henvendelser, som tyder på, at transportørerne ikke altid husker at tjekke om ruten, de benytter, nu også er med på MVT-vejnettet. Det oplyser DTL i en nyhedsmail.
 
Virksomheder skal via kontakt til deres kommune søge Vejdirektoratet om at få ruten frem til deres adresse optaget på MVT-vejnettet. Det forklarer Kasper Bønnelykke, der er koordinator og sagsbehandler for Vejdirektoratets arbejde med modulvogntog:

»Hvis man ønsker at benytte modulvogntog til sine transportopgaver, så bør man sikre sig, at både laste- og lossedestinationerne nu også er med på modulvogntogsvejnettet. Er de ikke med, bør man søge om at få lov til at køre med modulvogntog til og fra de ønskede adresser.«
 
Sagsbehandlingen starter ved at kontakte den lokale kommune, hvortil der skal køres, og derefter går det sin gang, hvorunder Vejdirektoratet bl.a. undersøger, hvad der skal til for at ruten kan benyttes lovligt.
 
På Vejdirektoratets hjemmeside kan man læse mere om godkendelsesproceduren og reglerne for modulvogntog samt se kortet over modulvogntogsvejnettet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064