23948sdkhjf

Ny gyllebil til LBT Agro

Det lugter ikke ligefrem af lagkage, når chauffør Michael Krogsgaard suser rundt i lokalområdet omkring Hjørring i sin nye Scania R 500. Den bruges nemlig til at indsamle efterladenskaberne fra bl.a. grise og kyllinger samt halm og ensilage til produktion af biogas hos LBT Agro i Hjørring.

Den nye Scania R 500 er udrustet med 500 hk og har typebetegnelsen A6x2*4NB, som angiver, at det er en 3-akslet trækker (A6x2) med styrbar støtteaksel bag trækakslen (*4) med chassisramme i normal højde (N) samt fuld luftaffjedring (B).

De to andre lastbiler, som LBT Agro råder over, er udrustet med hhv. tandemtræk og traditionel tvilling-bogie. Takket være den enkelt-monterede støtteaksel med el-hydraulisk tvangsstyring er den nye Scania meget mere smidig ved kørsel i sving og på snævre gårdspladser. Det giver både bedre fremkommelighed, fordi støtteakslen ikke skal vrides hen over underlaget, og det reducerer dækslitagen markant. Støtteakslen styrer med indtil 30 km/t, hvorefter den låses i ligeud-stilling, hvilket også giver markant bedre retningsstabilitet. Styringen slås desuden fra automatisk, når støtteakslen hæves ved tomkørsel.

Bilen er leveret af Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.268