23948sdkhjf

Volvo hilser nye krav velkommen

Fra 1. januar 2019 skal nye tunge lastvogne produceret i EU have en deklaration, der viser køretøjets brændstofforbrug og CO2 emissioner. Formålet er at gøre det lettere for køberne af lastvogne at vælge energieffektive køretøjer med en lavere klimapåvirkning for derved at reducere emissionerne fra den tunge transport. Volvo Trucks ser dette nye krav som et velkomment supplement til de værktøjer, som branchen allerede arbejder med.

»Deklarationerne vil give vores kunder letforståelig og sammenlignelig information om brændstofforbrug og CO2-emissioner, der kan vejlede dem i valget af en lastvogn,« siger Lars Mårtensson, miljø- og innovationsdirektør hos Volvo Trucks.

»Men endnu vigtigere er det, at der nu er et endnu større fokus på energieffektivitet og klimapåvirkning. Dette er en kernesag for lastbilindustrien, transportbranchen og samfundet som helhed.«

Ifølge FN’s klimapanel Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) udgør den tunge trafik på vej ca. 6 % af den globale udledning af drivhusgasser, og branchen er meget afhængig af fossile brændstoffer.

»Derfor håber vi, at disse nye deklarationskrav vil blive suppleret af økonomiske incitamenter, der vil gøre det mere profitabelt for transportvirksomhederne at erstatte ældre køretøjer med nye, mere energieffektive lastvogne med lavere CO2 emissioner,« udtaler Lars Mårtensson.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22