23948sdkhjf

125 Tesla lastbiler - ja tak

Den internationale logistikvirksomhed Ups har forudbestilt 125 nye fuldt elektriske Tesla lastbiler.

 

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

 

De nye lastbiler skal supplere den omfattende lastbilflåde, der benytter alternativt braendstof og avanceret teknologi. Det er eksempelvis lastbiler og varevogne der drives af elektricitet, naturgas, propangas og andre ikke-traditionelle braendstoffer.

 

 

800 km på en opladning

 

 

Man har forventninger om, at Teslas lastbiler kan køre op til 800 km på en enkelt opladning. Sikkerhedsfunktionerne omfatter automatisk nødbremsning, adaptiv fartpilot, automatiseret vejbanesikring og elektronisk bremsekabel og ratstyringskabel.

 

 

Færre ulykker

 

 

De amerikanske myndigheder vurderer, at biler med de nye teknologiske sikkerhedsfunktioner kan reducere ulykker og sammenstød med 40 pct.

Tesla forventer at begynde produktionen i 2019, og Ups regner med at være blandt de første virksomheder til at anvende køretøjerne.

 

Ups’ forudbestilling af Tesla-køretøjer skal ifølge pressechef Juan Perez supplere og fremme virksomhedens overordnede forpligtelse til at reducere sine drivhusgasemissioner fra globale landbaserede aktiviteter med 12 pct. i 2025.

 

 

Alternative brændstoffer

 

 

Ups har endvidere et mål om, at 25 pct. af den elektricitet, der bruges, skal komme fra vedvarende energikilder inden 2025.

Desuden har Ups et mål om, at hvert fjerde køretøj købt årligt fra 2020 og frem, skal drives ved hjælp af alternativt brændstof eller avanceret teknologi - en stigning fra 16 pct. i 2016.

 

Virksomheden har også et mål om, at 40 pct. af alt brændstof brugt til transport på jorden skal komme fra andre kilder end konventionelt brændstof i 2025 - en stigning fra 19.6 pct. i 2016. Virksomheden har hovedkontor i Atlanta, USA, og den har flere end 8.500 køretøjer over hele verden. I Danmark ligger hovedkontoret i Glostrup med afdelinger i Aalborg, Aarhus og Vejle.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078