23948sdkhjf

Bakker op om klip for håndholdt

Nu skal det give et klip i kørekortet at bruge håndholdt teleudstyr (tablets, laptops, mobiltelefoner m.v.) under kørslen. Det mener regeringen og Dansk Folkeparti, der vil skærpe reglerne for brug af f.eks. håndholdt mobiltelefon, når man kører.

Det forslag bakker brancheforeningen Sikre Veje 100 procent op om, siger foreningens formand, Michael Stisen, og understreger, at skærpelsen naturligvis også bør omfatte udenlandske chauffører.

Som reglerne er i dag koster det 1.500 kr. i bøde, hvis man snakker håndholdt under kørslen.

»Vi bakker 100 procent op om forslaget – alle kan konstatere, at det nuværende bødeniveau ikke har en præventiv virkning, siger Michael Stisen.

»Tværtimod, for vi ser mange, der sidder med mobilen holdt op imod øret, men de burde have deres opmærksomhed rettet mod trafikken og begge hænder på rattet. Og der er ingen undskyldning for ikke at benytte sig at håndfri betjening. Det er velfungerende og billigt, og findes til alle telefoner. Så derfor ønsker vi både bøde og klip og en meget større risiko for at blive opdaget i forhold til, hvad vi ser i dag. Det skal være slut med håndholdt betjening af enhver art,« understreger Michael Stisen.

»Det er ikke nok med klip til danske bilister. For det bliver ikke mindre farligt, hvis det er en lastbilchauffør fra et andet land end Danmark, der snakker i mobilen, mens vedkommende kører. Og da mange lastbilchauffører er udlændinge, så skal lovgivningen også tage højde for, at de rammes lige så konsekvent og sanktioneres lige så hårdt som danske,« siger Michael Stisen.

Sikre Veje opfordrer desuden alle virksomheder til selv at udarbejde en politik på området og sikre, at der er håndfrit udstyr i virksomhedernes biler.

Brancheforeningen Sikre Veje repræsenterer virksomheder, der arbejder på vejen og for bedre trafiksikkerhed. Det er virksomheder, der f.eks. er beskæftiget med produktion og salg af vejskilte, vejmarkering, autoværn, afspærringsmateriel, vejbelysning, alkolåse og drift og vedligeholdelse af vej- og sidearealer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062