23948sdkhjf

DI: Dyrt at udskyde infrastruktur

Fredagskommentar fra konsulent Jakob Svane, DI Transport.

Det koster samfundet dyrt at udskyde investeringer i vigtig infrastruktur. Det viser Vejdirektoratets nye beregninger af, hvor meget det vil koste, hvis en ny midtjysk motorvej først igangsættes i 2030 i forhold til i en situation, hvor motorvejen igangsættes i 2020. Det samfundsøkonomiske tab ved at udsætte projektet er svimlende 7,5 mia. kr. Altså mere end to nye Storstrømsbroer.

Beregningen er vigtig af tre grunde.

Det er en nyskabelse og understreger behovet for at foretage den slags beregninger på alle større, fremtidige infrastrukturprojekter.

En midtjysk motorvej bør anlægges hurtigere end hidtil antaget, så samfundet ikke lider det dokumenterede tab.

Der er behov for flere investeringer i infrastruktur generelt. Samfundet går ganske enkelt glip af store gevinster ved ikke at investere tilstrækkeligt i infrastruktur i rette tid.

DI Transport har mange gange tidligere og med mange gode argumenter påpeget behovet for flere investeringer i infrastruktur og en samlet masterplan for disse investeringer. De skal ikke gentages her. Dog skal det bemærkes, at Vejdirektoratets seneste beregning føjer yderligere et godt argument til rækken.

Det er dokumenterbart dyrt at vente.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078