23948sdkhjf

HMF gør sig klar til mere vækst

HMF Group A/S, der producerer lastbilmonterede kraner til det store dele af verden, har siden 2010 oplevet stigende efterspørgsel, og for nylig er der investeret i mere kapacitet.

Senest er der investeret i en helt ny produktionslinje til knækarme, hvor det optimerede flow sikrer, at knækarme kan laves færdig i én arbejdsgang, inden de sendes direkte ind i det fuldautomatiske maleanlæg.

»For os er kvaliteten meget vigtig, så alle hovedprocesser er samlet i Danmark, hvor vi kan stå inde for alle processer. Derfor investerer vi også kraftigt i kapacitet og teknologi, så vi også på sigt kan følge med efterspørgslen,« siger administrerende direktør Brian Stage fra HMF Group A/S.

Nye svejserobotter

Der investeres kontinuerligt i svejserobotter, og også i forbindelse med den nye produktionslinje bliver der lige nu indkørt en helt ny svejserobot, der anvender banebrydende teknologi med adaptiv svejsning og fuldautomatisk conveyor-system.

Samtidig er HMF i gang med indkøring af en svejserobot på HMF Welding Academy, hvor formålet er at uddanne og træne unge smede samt opkvalificere eksisterende medarbejdere. Her er også investeret i analyseudstyr til kvalitetssikring af svejsninger.

Som en del af den nye produktionslinje til knækarme, er der desuden investeret i nyt borecenter, der kan håndtere meget store emner.

Flere større kraner

HMF oplever generelt en stigende efterspørgsel især efter større kraner. Dermed stiger behovet for flere udskud tilsvarende og dermed også behovet for hydraulikrør. Derfor har HMF netop også bestilt et nyt fuldautomatisk rørbukkecenter til hydraulikrør, som skal sikre den fornødne kapacitet og leveringssikkerhed. Samtidig er testkapaciteten for store kraner også øget med 50%.

I takt med den stigende ordreindgang stiger antallet af medarbejdere også, og i marts måned tog HMF derfor to nyrenoverede kontorfløje i brug. Her er blandt andet blevet plads til en udvidelse af R&D-kapaciteten (forskning og udvikling) med mere end 25%.

»Samtidig med at vi investerer kraftigt i nye processer, anlæg og personale, optimerer vi selvfølgelig også, hvor vi kan. For eksempel har vi været hele vores underleverandørprogram igennem og er blandt andet gået fra gulkrom til zink/nikkel-behandling på delkomponenter for at forbedre kvaliteten yderligere, ligesom vi sikrer kapaciteten hos underleverandører – blandt andet gennem Nordeuropas mest moderne laserskæreanlæg,« siger Brian Stage.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094