23948sdkhjf

Mere fleksibel efteruddannelse

Ny bekendtgørelse om kvalifikationskrav til lastbil- og buschauffører.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har udstedt en ny bekendtgørelse om kvalifikationskrav til førere af lastbiler og busser.

Den nye bekendtgørelse opfylder branchens ønske om en mere fleksibel efteruddannelsen for gods- og buschauffører. Bekendtgørelsen træder i kraft 1. januar 2018.

Efteruddannelsen for gods- og buschauffører, der varer fem dage, har indtil videre haft tre dage med en række obligatoriske fag og to dage med valg imellem en række forskellige kurser.

Med den nye bekendtgørelse vil efteruddannelsen fremover bestå af et obligatorisk modul på to dage med ajourføringer inden for bl.a. færdselsregler, køre- og hviletid, trafiksikkerhed og førstehjælp, et brancherettet modul på to dage, samt et valgfrit modul på én dag.

Da nogle uddannelsessteder allerede har planlagt undervisningen i 1. halvår 2018, har uddannelsesstederne mulighed for at udbyde efteruddannelse i den nugældende form indtil udgangen af juni 2018.

Gyldigheden af det midlertidige chaufføruddannelsesbevis ændret fra 14 dage til en måned, så chauffører modtager det endelige chaufføruddannelsesbevis, inden det midlertidige bevis udløber.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11