23948sdkhjf

Hoyer skal betale for fyring

Hoyer Danmark skal betale 147.000 kroner i erstatning til en tidligere ansat, som blev fyret fra sin stilling som chauffør i forlængelse af sin barselsorlov. Det skriver Fagbladet 3F.

Den 34-årige Troels Bagge fra Albertslund blev fyret, efter at han havde holdt to ugers barsel efterfulgt af to ugers ferie. Ved udgangen af ferien modtog han så en fyreseddel fra sin arbejdsgiver.

Angiveligt skyldtes fyringen ordrenedgang, men den købte hverken chaufføren eller hans fagforening, 3F. I stedet tror chaufføren selv, at fyringen skyldtes, at han havde luftet tanken om på et senere tidspunkt at holde 10-12 ugers fædreorlov.

»Min fornemmelse er, at jeg var blevet en “besværlig” medarbejder som far med to børn: Barnets første sygedag og alt det, der følger med, når man får børn,« siger Troels Bagge ifølge Fagbladet 3F.

Efter nogle måneders tovtrækkeri mellem fagforeningen og Hoyer Danmark endte det med et forlig, der giver chaufføren 147.000 kroner i erstatning for fyringen – svarende til 4,5 måneders løn, oplyser Fagbladet 3F, som ikke har haft held til at få en kommentar fra Hoyer Danmark.

Læs mere om: jura
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078