23948sdkhjf

Redning DK vinder strid om kontrakt

Det nye landsdækkende vejhjælpsfirma, Redning Danmark, har vundet en strid med SOS Dansk Autohjælp. Kendelsen blev afsagt fredag 24. november i Sø- og Handelsretten.

Redning Danmark består af 18 stationsejere og 20 stationer, som indtil august i år var en del af SOS Dansk Autohjælps netværk. Da stationerne brød ud og skabte Redning Danmark, mente SOS Dansk Autohjælp, at stationsejerne dermed brød en konkurrenceklausul.

SOS Dansk Autohjælp ønskede rettens ord for, at stationsejerne ikke måtte køre for andre i seks måneder. Men Sø- og Handelsretten har i stedet afgjort, at konkurrenceklausulen var ulovlig – og dermed er Redning Danmark klar til for alvor at komme i gang på det danske marked for vejhjælp.

»Vi er glade for afgørelsen. Vi har hele tiden ment, at vi opførte os loyalt og efter bogen, da vi etablerede Redning Danmark. Det giver dommerne os ret i,« siger adm. direktør Uffe Dalsgaard fra Redning Danmark.

Afgørelsen er vigtig ikke kun for Redning Danmark, men også for Falck. Redning Danmarks eksistens bygger nemlig i høj grad på en samarbejdsaftale med Falck, som blev offentliggjort i august.

Ifølge aftalen med Falck skulle Redning Danmark allerede i september have overtaget en del af Falcks vejhjælpsopgaver, og fra 1. november skulle Redning Danmark overtage alle Falcks sværvognsopgaver – herunder også de medarbejdere og køretøjer, som hidtil har været beskæftiget med sværvognsopgaver hos Falck.

Udliciteringen af vejhjælpsopgaverne og overdragelse af sværvognsdelen fra Falck til Redning Danmark kan nu endelig fuldføres.

Samtidig håber Redning Danmark, at man nu vil være i stand at indgå flere store aftaler.

»Vi har oplevet vældig stor interesse fra store kunder, der ønsker at indgå aftaler med os, men som har afventet udfaldet af sagen. Nu kan vi få lukket en række aftaler endeligt,« siger Uffe Dalsgaard.

SOS Dansk Autohjælp A/S skal betale sagsomkostningerne på 250.000 kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063