23948sdkhjf

Chauffører uden for EU myldrer til

74.834 chauffører fra lande uden for EU fik sidste år fik forrige år tilladelse til at køre lastbil i Europa, viser en ny opgørelse fra EU-Kommissionen.

Ifølge opgørelsen, som Ugebrevet A4 har fået, er antallet af tilladelser til chauffører fra ikke EU-lande steget med 60 procent siden 2015.

»Det er et uhyggeligt og helt uacceptabelt omfang, den her trafik har taget. Det er et helt åbenlyst hul i EU's regler, der nu misbruges i jagten på at få billig arbejdskraft,« siger Jan Villadsen, formand for 3F Transport, til mediet.

Reglerne er sådan, at hvis vognmændene ikke kan finde ledige chauffører kan EU-landene - afhængigt af nationale regler - give dem tilladelse til at hyre chauffører fra lande uden for EU.

Jan Villadsen siger, at så længe, der er stor arbejdsløshed i Syd- og Østeuropa, er der ingen undskyldning er for at hente chauffører ind fra andre lande end EU.

3F Transport vil arbejde for at få hullet lukket i forbindelse med at EU er ved et revidere reglerne for godstransport i Europa.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071