23948sdkhjf

- Rent valgflæsk

Kolding Kommunes viceborgmester, Søren Rasmussen, fra Dansk Folkeparti, er “stærkt fortørnet” over de historier, han hører fra branchen om social dumping.

Herefter konstaterer han – dog uden at sige det direkte, for det passer næppe for godt ind i kommunalvalgkampen – at politiet står for kontrollen og staten for rastepladserne og må så erkende, at ”vi ikke selv har så mange magtmidler”. Deri har manden fuldstændig ret! Kommunerne har intet som helst med reguleringen af transportbranchen at gøre, hvorfor det er fuldstændig vanvittigt at bruge tid og kræfter på at diskutere ”social dumping” i en kommunal valgkamp, hvis vi ser bort fra de grelle eksempler på kommunale udbud, hvor kommunerne med ren talmagi kan regne sig frem til at indsourcing af f.eks. affaldskørsel er billigere end at lade private løse opgaven.

Hvis Søren Rasmussen fik magt, som han har agt, og politiet sendte øst-bilerne ud på motorvejene igen, så kunne det dog ret hurtigt blive et kommunalt problem. Så ville bilerne i stedet skulle parkeres et andet sted. Der passerer dagligt 6.000 lastbiler over grænsen, som skal konkurrere om 1.301 parkeringspladser ved motorvejene. Så allerede i dag må der altså holde biler andre steder.

Det kan ikke siges for tit. Hvis man ønsker en anden transportbranche end den, vi har i dag, så skal der ske en regulering på EU-niveau. Og at foregøgle vælgerne, at kommunen kan gøre noget, er rent valgflæsk.

Bernt Clausen
Træbuen 7
8670 Låsby

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125