23948sdkhjf

Fald i antallet af ulykker

Det går i den rigtige retning med trafiksikkerheden på de danske veje. Antallet af personer, der kommer til skade i trafikken faldt i årets første ni måneder i forhold til samme periode sidste år. Det viser Vejdirektoratets foreløbige ulykkestal.

Udviklingen er endnu mere positiv, når man måler den op imod det faktum, at trafikken i årets første otte måneder er steget med 1,7 %, og at vi kører flere og flere kilometer i bil. På statsvejene har trafikvæksten været endnu større. Den har i årets otte første måneder været på 2,9 % på statsvejene og 4,8 % på motorvejene.

Også hvad angår antallet af dræbte er udviklingen i tallene positiv. I årets første ni måneder har 138 personer mistet livet i trafikken. Det er markant lavere end i samme periode sidste år, og det giver håb om, at man kommer ned i nærheden af rekordåret 2012 – det år med færrest dræbte i trafikken siden statistikkens begyndelse i 1930.

»Det kunne tyde på, at når der kommer mere trafik på vejene, bliver trafikulykkerne mindre alvorlige – måske fordi folk er blevet bedre til at køre efter forholdene, og fordi en tættere trafik med lav fart giver færre alvorlige ulykker,« siger Marianne Foldberg Steffensen, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Tendensen viser samtidig, at skaderne i trafikken i højere grad sker på biler og ikke på passagerer, da der er sket en svag stigning i antallet af ulykker med materiel skade.

»Tallene for 2017 er endnu foreløbige, og derfor vil vi først kunne kvalificere dem yderligere i det nye år, når vi har de endelige opgørelser, men vi følger fortsat udviklingen,« siger Marianne Foldberg Steffensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062