23948sdkhjf

DF og SF vil bekæmpe social dumping

Dansk Folkeparti og SF er gået sammen om at bringe social dumping i transportbranchen ind i valgkampen før kommunalvalget d. 21. november.

Det skriver DR Nyheder.

De to partier vil blandt andet forpligte kommunerne til at foretage tjek på rastepladser og forbyde såkaldte ”chaufførhoteller” i industriområder til udenlandske chauffører.

»Når vi ser, at man bruger vores rastepladser som overnatningssteder, hvor man for at få økonomien til at hænge sammen bliver nødt til at overnatte i lastbilerne, og samtidig bruger kommunernes pladser til at gøre det, så skal vi altså sige stop,« siger DF-partiformand Kristian Thulesen Dahl.

SF’s formand Pia Olsen Dyhr påpeger, at de mange biler fra Østeuropa allerede har gjort ondt på danske chauffører og vognmænd.

»Konsekvensen kan vi allerede se. Der er mistet 8.000 job de sidste fem år i Danmark i lastbilbranchen. Det er både vognmænd, der er gået nedenom og hjem, og det er chauffører, der har oplevet at miste deres job. Den udvikling vil bare fortsætte, hvis vi har udenlandske chauffører, der kan køre for 5.000 kroner om måneden.«

De to partier er enige om at etablere en særlig politienhed, der skal fokusere på at bekæmpe social dumping.

Desuden vil de indføre tidsbegrænset parkering på samtlige rastepladser, så de ikke bliver benyttet til ”østeuropæisk langtidsparkering”.

Socialdemokratiet ser positivt på udspillet.

»Der er absolut et grundlag for, at vi tre partier kan få strammet op og undgået for meget løndumping på de danske motorveje,« siger social dumping-ordfører Mattias Tesfaye.

Transportminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance vil ikke stille op til interview om udspillet, men han forklarer i en mail til DR, at problemerne delvist skal løses på EU-plan, hvilket regeringen ifølge ham er i fuld gang med.

»Desuden er vi i Danmark ved at undersøge mulighederne for at indføre tidsbegrænset parkering på rastepladser. Det vil blandt andet forhindre, at chauffører kan holde det ugentlige hvil i førerhuset her,« skriver ministeren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062