23948sdkhjf

Minister åbner for nyt møde om frontgitre

Transportminister Ole Birk Olesen mener fortsat ikke, at det skal være lovligt at køre med frontgitre i metal på danske lastbiler.

Det fremgår af et nyt svar til Transport-, Bygnings-, og Boligudvalget.

Ministeren åbner dog op for en dialog mellem myndighederne og vognmandsbranchen med henblik på eventuelt at finde en løsning på udfordringen med at gitrene skal afmonteres og opbevares, når en dansk lastbil kommer retur fra Norge eller Sverige, hvor man gerne må køre med frontgitre.

Det fulde spørgsmål og svar kan læses herunder:

Spørgsmål:

”Hvad er ministerens kommentar til ITDs melding om behovet for en dispensationsordning for safarigitre, jf. artiklen ’ITD bakker op om gitter-forslag’ i Lastbilmagasinet 22/8-2017?”

Svar:

”Jeg har noteret mig udtalelserne fra ITD. Jeg mener dog fortsat, som nærmere redegjort for i besvarelsen af TRU spm. 408, at det ikke er ønskeligt at indføre ordninger, hvor kørsel med gitter af metal på lastbiler i Danmark øges. Jeg er dog lydhør over for et ønske om en dialog mellem myndighederne og branchen om de udfordringer og praktiske problemer, som opbevaring, af- og påmontering af safarigitre på lastbilerne vil kunne medføre. Jeg har derfor bedt Færdselsstyrelsen om at stille sig til rådighed for et sådant dialogmøde med lastbilvognmændenes brancheorganisationer.”

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078