23948sdkhjf

Milliard-smæk til Sverige

EU's Margrethe Vestager uddeler bøde på 6,6 mia. kr. til Södertälje.

Så gik den ikke længere.
Efter at VW-ejede svenske Scania i juli i år afviste at deltage i et forlig med EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager, uddelte samme EU-kommissær i går en bøde på hele 6,6 mia. kr. til Scania.
Regningen for, at bilproducenten i årene fra 1997 til 2011 deltog i et hemmeligt kartel med en række andre europæiske lastbilproducenter.


I juli fik disse producenter -Volvo/Renault, Daimler, Iveco og DAF -en samlet bøde på 22 mia. kr. for blandt andet at have aftalt priser på lastbiler og en tidsplan for lanceringen af ny teknologi, oplyser EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.


- Dagens beslutning markerer enden på vores efterforskning af et utroligt langvarigt kartel. Kartellet har påvirket en stor mænge transportvirksomheder, da Scania og de andre lastbilproducenter laver ni ud af ti lastvogne solgt i Europa, lyder det videre fra EU-Kommissionen.


Lastbilproducenten MAN står bag afsløringen af kartellet, som MAN selv var en del af. Men på grund af MAN's bekendelser, slap producenten selv for en milliardbøde.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125