23948sdkhjf

Nyt vogntog til Fjellerad Transport

For godt et halvt år siden leverede Stiholt vogntog nr. 100 til Fjellerad Transport i Støvring, siden vognmandsparret Susanne og Leo Laustsen etablerede deres virksomhed i 1982. Forretningen har siden har udviklet sig til en solid vognmandsforretning med ca. 25 lastbiler og vogntog med speciale inden for transport af olie- og gasprodukter samt korn og foderstoffer.

Midt i 2016 var jubilæums-vogntoget en Scania G 490 LB 8x2*6 tankbil med tilhørende 3-akslet påhængsvogn fra HMK Bilcon i Gistrup ved Aalborg. For nylig var det som at se en 6 måneder gammel film, for da var det tid for Stiholt til igen at levere en ny G 490’er med præcis samme specifikationer som vogntoget i fjor.

Vogntoget skal distribuere olieprodukter for Dansk Shell primært til private, landbrug og erhvervsvirksomheder samt skibsbunkering. Chaufførens mange daglige ind- og udstigninger er årsagen til, at Fjellerad igen har valgt en G-model, hvor førerhus er placeret lidt lavere på chassiset end på den højere R-model.

Drivlinen er specificeret med fokus på brændstoføkonomi; dvs. 6-cyl. rækkemotor på 490 hk/2.550 Nm, 14-trins GRS905-gearkasse med fuldautomatisk Opticruise gearskiftesystem samt enkeltreduceret R 885-bagtøj med udveksling 3,07:1. Vogntoget er desuden leveret med luftaffjedring på alle syv aksler, hydraulisk styrbar bogieaksel på forvognen samt løftbare bogieaksler på både forvogn og påhængsvogn.

Scania G 490’eren er leveret med en 5-årig serviceaftale og udvidet drivlinegaranti af Stiholts markedschef, Jens Holger Pedersen.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219