23948sdkhjf

Ny teknologi mod blinde passagerer

Trods massive opgraderinger af sikkerheden omkring rederiet DFDS’ havneterminal i Esbjerg fortsætter desperate migranter med at forsøge at snige sig med færgen til England.

Ofte forsøger de at skjule sig over akslerne på en lastbiltrailer. Derfor er DFDS på vej med et nyt sikkerhedsinitiativ, der skal sætte en stopper for den ulovlige og ikke mindst livsfarlige manøvre.

»Hvis man falder af, kan man jo både risikere at blive kørt over og at blive ramt af trailerens bagerste kofanger,« siger teknisk ansvarlig hos DFDS i Esbjerg Eigil Madsen.

Terminalen er omgivet af to lag hegn med pigtråd og strøm og overvåget af 32 videokameraer, hvoraf halvdelen er termiske, som opfanger kropsvarme i mørke.

Alligevel lykkes det med jævne mellemrum enkelte migranter at snige sig med ind på terminalen – nogle gange endda hele vejen med til England.

Derfor vil DFDS nu lægge kameraer med lys ned i asfalten foran adgangsslusen til terminalen. På den måde kan sikkerhedspersonalet undersøge vogntogene nedefra, inden de får lov til at køre ind på terminalen.

DFDS er selv med til at udvikle den nye teknologi, som forventes at tages i brug i løbet af en uges tid.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079