Scania lukker i Vejle
Lørdag 1. april næste år åbner Scania Danmark dørene til et nyrenoveret og moderne værksted i Horsens. De moderniserede rammer byder på forbedrede kundeforhold, opgraderede faciliteter til uddannelse af mekanikere og bedre udnyttelse af værkstedets kapacitet.
Scanias kunder og medarbejdere i Horsens ser dermed frem til helt nye indskrivningsfaciliteter og et nyt opholdsrum for ventende gæster. Derudover får værkstedets personale blandt andet bedre bade- og omklædningsforhold og et nyt koldlager.
- Scania er et kvalitetsmærke, og for at fastholde vores konkurrenceevne er det vigtigt for os, at vi altid kan tilbyde vores kunder den mest professionelle service i de bedste rammer, fortæller servicedirektør Allan Kiby, Scania Danmark.
Trekantområdet – fra 4 til 3
I Trekantområdet har Scania aktuelt fire store værksteder, hvilket er en overkapacitet i forhold til den nuværende markedssituation, melder Scania. Derfor har Scania Danmark besluttet, at forhandleren samler alle aktiviteterne på de tre Scania-anlæg i Horsens, Fredericia og Kolding.
- Det kræver store investeringer at holde vores anlæg tidssvarende i forhold til arbejdsmiljø, effektivitet og kundefaciliteter. Da Scania-anlægget i Vejle er et lejemål, som snart udløber, og mange af vores kunder er placeret tæt på Horsens, giver det mest mening at lukke Vejle-anlægget, når Horsens-anlægget står klar, fortsætter servicedirektør Allan Kiby.
Scanias uddannelsescenter for mekanikere, som hvert år afholder 1.200 uddannelsesdage for Scanias autoriserede værksteder, flyttes dermed fra Vejle til forbedrede forhold i Horsens.
”Rightsizing” og nye investeringer
Allan Kiby:
- Det kan naturligvis ikke undgås, at nogle af vores kunder vil mærke lukningen. Scanias netværk vil stadig være Danmarks mest fintmaskede i lastbil- og busbranchen, og med lukningen i Vejle vil der være Scania-værksteder inden for en radius af 30 minutters kørsel. Vi håber, at vores kunder har forståelse for situationen og vil mærke nogle af de mange forbedringer, som vi foretager i denne forbindelse, bl.a. udvidede åbningstider.
De påtænkte ændringer og investeringer er udtryk for en ”rightsizing” af organisationen på grund af den nuværende markedssituation, understreger Scania.
16 egne anlæg
Når lukningen af Vejle er gennemført, råder Scania fortsat over 16 egne anlæg i hovedstadsområdet, på Sjælland og Fyn samt i Midt-, Vest- og Sønderjylland. Her ydes der bl.a. vedligeholdelse og reparation af alle typer lastbiler, busser, påhængsvogne og andet transportmateriel – samt skadesarbejde, syn, vask, glasfiberarbejde, lakering, dækservice, hydraulik- og kranservice samt salg, udlejning, finansiering og undervisning.
- Alle medarbejderne i Vejle får tilbud om at arbejde på et af de nærliggende Scania-anlæg. Jeg ønsker værkstedschef Per Timmermand og hele hans dygtige team velkomne til Horsens og ser frem til et fortsat top professionelt samarbejde, slutter Allan Kiby.
Fakta Scania
Scania Danmark beskæftiger cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af lastbiler og busser, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing, teknik, IT, HR og økonomi samt chaufføruddannelse på 25 lastbil- og busanlæg over hele Danmark.
Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.