23948sdkhjf

Uddanner flere disponenter

EUC Lillebælt har afsluttet et hold disponentlærlinge den 2. december 2016. Holdet har klaret sig usædvanlig godt med 12 personer, som fik 12, og 1 person, som fik 10.

Ud over de 13 elever, som følger hele uddannelsen igennem, har stedet op til 4 AMU-kursister, som tager de fag af gangen, som kan passes ind i driften i deres virksomhed.

»Hvis vi tidligere havde et hold på 12 personer, var de 10 lagerdisponenter og de 2 kørselsdisponenter. Nu har det ændret sig til, at vi har ca. halvdelen af hver på det nuværende hold. Det er meget positivt, at transportbranchen nu også er begyndt at uddanne flere kørselsdisponenter,« fortæller projektleder Ann Dorit Aulbjerg.

Stor fleksibilitet

 

»Vi har indtag på uddannelsen 2 gange årligt, i januar og august måned. De 2 hold afvikles aldrig samtidig. Det betyder, at eleven hurtigt kan få tilbudt noget andet i tilfælde af sygdom. Hvis en arbejdsgiver fortæller, at de har højsæson i nogle bestemte måneder, har vi så mulighed for, at hans elever kan gå på 2 forskellige hold, så vi tager hensyn til driften i den pågældende virksomhed,« siger Ann Dorit Aulbjerg.

»Store dele af uddannelsen kan tages som AMU-kurser. Dette betyder, at hvis en arbejdsgiver synes, at det er for lang tid at undvære sin disponent i 15 uger på et år, kan der - for eksempel før opstart af uddannelsen - afvikles nogle uger på AMU-delen. Disponenten vil i så fald få afkortet skoledelen, når han begynder selve uddannelsen af et års varighed,« siger Ann Dorit Aulbjerg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11