23948sdkhjf

E45: Stor støtte til 3. spor

Udvidet E45 ved Aarhus - Skanderborg roses af Business Region Aarhus.

Det netop indgåede Finanslovsforlig for 2017 betyder, at E45 udvides til tre spor på strækningen fra Aarhus Syd til Skanderborg Syd - ved at inddrage strækningens midterspor.

Beslutningen roses kraftigt af samtlige tolv kommuner i Business Region Aarhus.

Business Region Aarhus melder, at den nuværende trængsel på E45 ikke længere er samfundsøkonomisk holdbar, da den har store negative konsekvenser for Østjyllands, og dermed Danmarks vækstpotentiale.

Rigtig beslutning

Det er både virksomheder, der bruger motorvejen til transport, og pendlere og deres arbejdspladser, som bliver ramt af den øgede trængsel og de lange kødannelser. Derfor er finanslovspartiernes beslutning om at prioritere udvidelse af E45 både rigtig og rettidig, lyder det fra kommunerne.

Business Region Aarhus værdsætter, at aftaleparterne i Finansloven vil følge trafikudviklingen på Østjyske motorvej E45, herunder særligt strækningen Vejle-Skanderborg, hvor trængslen allerede er markant og kun vil stige i de kommende år.

Tre år til færdig vej

Peter Sørensen, medlem af formandskabet i Business Region Aarhus og borgmester i Horsens Kommune:

- Det vil tage cirka tre år at gennemføre udvidelsen, og alle undersøgelser viser, at trængslen blot vil stige i den mellemliggende periode. Vi opfordrer derfor til, at Folketinget også har fokus på en løsning for de øvrige strækninger på E45 fra Vejle Nord til Randers. Her stiger trængslen allerede markant år for år, og dermed også de medfølgende gener for erhvervsliv og borgere. Vi ved, at virksomheder, der skal beslutte, hvor de vil placere sig, har infrastruktur som en afgørende parameter og derfor truer den nuværende udvikling væksten i hele Østjylland.

Ønsker hensigtserklæring

Business Region Aarhus anerkender, at den politiske situation medfører, at det økonomiske råderum på Finansloven er indskrænket, som følge af, at behandlingen af regeringens 2025-plan er udsat. Og at der derfor ikke på nuværende tidspunkt er mulighed for at vedtage en samlet plan for alle strækninger på E45.

Derfor opfordrer Business Region Aarhus i stedet Folketinget til, i forbindelse med vedtagelsen af anlægsloven om at udvide E45 fra Aarhus S til Skanderborg S, at tilkendegive, at man prioriterer, at den øvrige del af E45 fra Vejle N til Randers N etapevis udvides til tre spor, når der er økonomisk mulighed herfor.

De 12 kommuner

Business Region Aarhus består af Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs, Viborg og Aarhus Kommune.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156