23948sdkhjf

Øhop: Regeringen kan stoppe smuthul

Vognmænd der bruger Samsø som ”genvej” gør intet forkert.

Jørgen Buhl, Hasselager, formand for Østjyllands Vognmandsforening, udtaler til Trans Inform, at han godt kan følge betænkeligheden fra Samsøs største private arbejdsgiver og vognmand, Søren Peter Kjeldahl.

Vognmanden peger aktuelt på, at en del vognmænd og deres lastbilchauffører med firmaadresse uden for øen har fundet ud af, at Samsø er blevet en billigere genvej mellem Jylland og Sjælland, efter at regeringen har givet et tilskud på 109 mio. kr. til at nedsætte færgebilletterne til de danske øer.

20 tommer biler i september

Samsøs borgmester Marcel Meier oplyser, ifølge jp.dk, at 20 lastbiler i september tog turen fra Sjælland til Jylland via Samsø - uden at have noget lokalt formål på øen. En tur der før indførelsen af tilskuddet kostede cirka 1200 kr. fra Jylland til Samsø – men nu er nede på cirka 450 kr.

Nu frygter øens borgmester og Søren Peter Kjeldahl, at tilskudspuljen bliver spist op af den uventede nye lastbiltrafik.

Vognmænd skal spare

Jørgen Buhl:

- Jeg kan godt følge og forstå Søren Peter Kjeldahl, men de vognmænd der tager vejen over Samsø gør intet forkert. Vi vognmænd skal spare, hvor vi kan spare, og få de tilskud, vi kan få. Det må være regeringen, der kan stoppe den trafik.

Af de 109 mio. kr. der er afsat til at sænke priserne på færgebilletter til de danske øer, er 2 mio. kr. afsat til færgedriften fra Samsø til Kalundborg, og 6,8 mio. kr. er afsat til færgeruten fra Kolby kås til Hov ved Odder.

En pulje som vognmand Søren Peter Kjeldahl frygter tømt uventet hurtigt med den uventede opmærksomhed fra kolleger uden for øen.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172