23948sdkhjf

Vognmænd udnytter smart smuthul

Det vakte stor begejstring hos de erhvervsdrivende på Samsø, da regeringen vedtog tilskudsordningen, som skulle gøre det billigere at sejle til og fra de danske øer.

Tilskudsordningen var tænkt som en håndsrækning til virksomhederne på øerne, men nu er puljen for tilskud til færgedriften truet af vognmænd fra fastlandet, der har udnytter ordningen til at komme billigere fra Jylland til Sjælland via Samsø.

Det skriver Jyllands-Posten.

Vognmændene, der slet ikke har noget ærinde på øen, udnytter et hul i lovgivningen ved at sende deres lastbiler med færgen fra Jylland til Samsø og videre til Sjælland – og omvendt – i stedet for at køre over Fyn eller benytte en direkte færgeforbindelse.

På den måde nyder de godt af de store tilskud på op imod 1.500 kr. for en tur over Samsø, men det har aldrig nogensinde været hensigten med loven.

»Hele idéen med puljen var at styrke Samsø, at sikre beboerne billigere billetter og at hjælpe turisterne, så de kunne komme billigere frem og tilbage fra øen. Ikke at nogle skulle finde et smuthul,« siger Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen til avisen.

Direktør hos Dansk Industri Michael Svane kalder vognmændenes fidus ”lidt for smart”, og Samsøs borgmester Marcel Meier er bekymret for øens virksomheder.

»Når puljen er tømt, er der ikke flere penge, så hvis flere vognmænd får samme idé, bliver det et stort problem.«

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078