23948sdkhjf

Straksbøder op til 157.000 kr.

Fire chauffører afsløret i manipulation af tachografer.

Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi, foretog i sidste uge en målrettet kontrol med fokus på manipuleret med lastbilers tachografer, der blandt andet måler køre- og hviletiden, og bilernes fartbegrænser.

Kontrollen blev foretaget i Trekantsområdet og langs Sønderjyske Motorvej. Her blev 24 lastbiler undersøgt, og det viste sig, at der var manipuleret med tachografen og fartbegrænseren på fire biler – altså hver 6. af de undersøgte køretøjer.

I tre af sagerne blev der uddelt straksbøder på mellem 30.000 og 157.000 kr., mens den sidste sag endnu ikke er afgjort. Alle fire chauffører ser desuden frem til et møde med det danske retssystem, da der skal tages stilling til eventuelle frakendelser af førerretten.

Afhængig af typen af manipulation med lastbilers tachografer og fartbegrænsere, registrerer tachografen ikke køre- og hviletiden korrekt, ligesom bilens fartbegrænser helt eller delvist sættes ud af funktion. Det åbner op for potentielt farlig kørsel med overtrætte og uopmærksomme chauffører - og biler der eventuelt kører for hurtigt og dermed har længere bremselængde.

Læs mere om: jura
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078