23948sdkhjf

Jyske veje klar til modulvogntog

Den sidste kantsten er flyttet og den afsluttende vejstribe lagt. Tre års omfattende vejarbejde nærmer sig i disse uger det endelige mål - et komplet vejnet i Jylland klar til kørsel med modulvogntog.

Ruterne er åbnet i takt med at de er blevet klar, og den 5. december er arbejdet på strækningen mellem Lunderskov og Skjern færdig som den sidste.

To modulvogntog kan erstatte tre almindelige lastbiler og udover at gavne miljøet og trafiksikkerheden, så øger det også vognmandens effektivitet.

Kræver mere plads

Modulvogntog kræver mere plads for at kunne manøvrere end andre (kortere) vogntog, så der er ofte behov for at tilpasse vejene for at give plads til vogntogene. Derfor bliver rundkørsler, kryds, heller m.m. bygget om på de udvalgte strækninger.

Allerede nu findes der et omfattende vejnet, hvor modulvogntogene må køre som et led i et forsøg, der strækker sig til 2030. I løbet af 2017 forventer Vejdirektoratet at de sidste strækninger på Sjælland og på Fyn også bliver helt færdige.

Når ombygningerne er afsluttede, vil der være ca. 3700 km vej beregnet til modulvogntog ud af et samlet statsvejnet på ca. 3800 km.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251