23948sdkhjf

Chauffør skadet af wunderbaums

En nordjysk chauffør har netop fået sin astma anerkendt som arbejdsskade, fordi han har kørt i flere forskellige lastbiler med luftfriskere og wunderbaums i førerhuset.

Det skriver fagbladet 3F.

Arbejdsmarkedets Erhvervsforsikring har anerkendt, at chaufførens urinvejs- og luftproblemer skyldes dampende fra luftfriskerne. Den 37-årige chauffør har derfor fået 84.150 kr. i erstatning for et varigt mén på 10 procent.

Efter nogle år som eksportchauffør oplevede chaufføren gener som røde øjne, løbende næse og luftvejsproblemer.

»Jeg var ansat som afløser og kørte i andres lastbiler. Rekorden var 14 poppy flasker og Wunderbaumtræer i ét førerhus. Jeg frabad mig lastbiler med mange luftfriskere, men forgæves. Når jeg kom hjem stank tøj og hår, og jeg var utilpas. Jeg tænkte mere og mere over, om det kunne skyldes Poppy'er,« siger chaufføren, der ønsker at være anonym.

Ifølge faglig sekretær Ole Thorup fra 3F Transport, Logistik og Byg i Aarhus er mange chauffører ikke klar over faren ved at fylde førerkabinen med dampe fra luftfriskere.

»Det er klart, at den kan være gal med indeklimaet i en lastbil, der er kørt af tre forskellige chauffører, hvor der så måske kommer en madpakke med stærk ost oveni. Luftfriskere med skadelige dampe er den nemmeste løsning, men også den dårligste. Der er langt bedre at gøre rent i bilen og så undgå eller begrænse brugen af luftfriskere.«

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062