23948sdkhjf

Uge 46 med fokus på afstand

Fra mandag 14. november til og med søndag 20. november 2016 gennemfører politiet landet over en målrettet indsats mod manglende afstand mellem bilister i trafikken.

Indsatsen støtter Vejdirektoratets kampagne: ”Hold afstand”, og skal sætte fokus på at bilisterne skal være opmærksomme, når de kører, og holde afstand i trafikken, så flere ulykker kan undgås.

Strategisk fokusområde

Uopmærksomhed er en faktor i cirka en tredjedel af alle dødsulykker, og det er desuden et af de tre hovedområder, som Rigspolitiet har udpeget i den nye nationale færdselsstrategi.

Trafikantundersøgelsen, som Vejdirektoratet lavede i 2015 påpeger, at det der mest irriterer bilisterne er, at andre ikke holder afstand i trafikken.

I 2015 blev 3 personer dræbt, 42 kom alvorligt til skade og 57 kom lettere til skade ved bagendekollisioner på motorvejen. I alt skete der 69 bagendekollisioner med personskade i 2015 på motorvejene, fordi der ikke var holdt afstand, jævnfør tal fra Vejdirektoratet.

Tilstrækkelig afstand vil i de fleste tilfælde svare til 2 sekunder i tidsafstand i normalt føre, hvis man er en erfaren bilist.

Nogle steder kan man bedømme afstanden ved hjælp af afstandspile på motorvejen. Der skal være to pile synlige mellem din bil og bilen foran, for at afstanden er stor nok. Symbolerne bliver dog brugt på udvalgte steder på motorvejene, hvor der kan forventes ensartet hastighed, oplyser Vejdirektoratet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079