23948sdkhjf

Scanias kraftigste til Fjerritslev

V8'er til vognmand Frank Nørager.

Drivlinen er taget fra den øverste hylde i Södertälje, en 16,4 liters V8-motor på max. 730 hk/3.500 Nm, 14-trins GRSO925R-gearkasse med to krybegear, overgear og integreret Retarder samt tandemtræk med RBP835-bagtøjer og navreduktion. Frank Nøragers nye tungtrækker er en kraftig en af slagsen.


Hjortdal Specialtransport, ved Frank Nørager & Co. A/S i Fjerritslev, har købt Scanias stærkeste model, en R 730 LA 8x4/4HHB med V8-motor. Den nye trækker er godkendt til kørsel med op til 150 tons vogntogsvægt.


- Vi har ikke tidligere haft Scania til de helt tunge opgaver i flåden, men Stiholt fik sat en rigtig god pakkeløsning sammen, siger vognmand Frank Nørager.
- Opbygning og levering er gået lige efter en snor, så nu glæder jeg mig til at se den i arbejde, tilføjer han.


Opbygget i Thisted

Bilen er opbygget hos Stiholt i Thisted efter både vognmandens og chaufførens, Erik Kristensens, ønsker.

Den er specificeret med bl.a. luftforskydelig drejeskammel til både 3” og 2” kingpin på forlænget underramme, 900 liter brændstoftank og værktøjsskabe i tårn bag førerhuset, komplet alu-afdækning bag førerhuset og mellem baghjulene samt ekstra kraftig beskyttelsesplade i stål bag drejeskammel.

Ekstra solidt træktøj

Forrest er der desuden fabriksmonteret et ekstra solidt træktøj direkte på chassisrammen til brug for sammenkobling med flere sværgodstrækkere, når det går særlig stejlt op- eller nedad.

Førerhuset er Scanias største, dvs. CR19 Topline med kryds i de fleste felter for komfort- og sikkerhedsudstyr. Det gælder bl.a. Premium førerstol med ventilation, Premium lydanlæg med integreret navigation, termo-sideruder, Waeco aircooler, fuldautomatisk klimaanlæg og 9,5 kW oliefyr. Dertil kommer solcelleanlæg til opladning, fladskærms-TV inkl. DVD, 220V omformer til mikroovn mv.


- Den nye lastbil lever helt op til forventningerne, siger Erik Kristensen.
- Jeg kører mest med vindmølletårne, hvor jeg er oppe i nærheden af max. vogntogsvægt. Det klarer den fint, så jeg er en glad chauffør, fastslår han.


80 trækkende enheder

Frank Nørager & Co. udfører komplicerede transportopgaver over det mest af Europa. Virksomheden har afdelinger i Sverige, Tyskland, England og Polen og råder over ca. 80 trækkende enheder, primært sværgodstrækkere, samt seks kranbiler fra 36 til 150 t/m. Langt de fleste er beskæftiget med transport for vindmølleindustrien, og det bliver også det primære arbejdsområde for den nye Scania.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22