23948sdkhjf

Første v-dag i Vestjylland

Vinteren begyndt i Vestjylland.

Så er vinteren på vejene officielt begyndt.

Vejdirektoratets saltbiler måtte i aktion for første gang natten til i går, hvor det var Vestjylland, der fik den første dosis salt fra Vejdirektoratets Vintertjeneste.

Vejdirektoratets saltbiler var således i aktion for første gang på strækningen mellem Holstebro og Skjern samt Holstebro og Herning, hvor det første salt ramte vejen kl. 6.53.

- I nat saltede vi i Vestjylland. Det er lidt usædvanligt, at vi for første gang i år skulle salte i denne del af landet. Det plejer nemlig at være vejene ved Næstved, der får de første strøg af salt. Til gengæld ligner tidspunktet for første saltning meget de tidligere år – i år saltede vi tre dage tidligere end sidste år, fortæller Lars Bach Poulsen, Vinterservicekoordinator i Vejdirektoratet.

Vintertjeneste

Vejdirektoratets Vintertjeneste styres fra Vejdirektoratets vintervagtcentral i Aalborg. Den er bemandet med uddannede vintervagter, som hele vinteren overvåger vej- og vejrsituationen og bekæmper glatføre på statsvejene.

Vurderer vintervagten, at glatføre er opstået – eller vil opstå – sørger vintervagten for, at der saltes og ryddes sne.

Vinterens vejr stiller dog også krav til øget agtpågivenhed hos trafikanterne, ikke mindst hvis de kører ud i de tidlige morgentimer.

Bilister og andre interesserede kan følge Vejdirektoratets saltning og snerydning af veje - samt lokale og generelle vintermeldinger - på vintertrafik.dk

Vinter-fakta

På en normal vinter har Vejdirektoratet udkald til saltning cirka 107 gange, og der bruges cirka 58.700 tons salt.

Udkald til saltning betyder det antal udkald, der har været på Vejdirektoratets ruter landet over. Et udkald svarer til, at der er kaldt ud på samtlige ruter én gang.

Vinteren i Vejdirektoratet varer fra oktober til maj, hvor Vintercentralen overvåger vejenes temperaturer døgnet rundt.

Vejdirektoratet råder over 257 saltspredere og 625 sneplove.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063