23948sdkhjf

Scania 4x4 til Tappernøje

Speciel terrængående Scania til entreprenør.

En af de forholdsvist sjældne nye terrængående Scania-lastbiler, der leveres til det civile danske marked, er netop afleveret til entreprenør og anlægsgartner Ruben E. Hansen, Askov ved Tappernøje.

Salgskonsulent Thomas Sandahl, Nyscan i Køge, har således overrakt den nye Scania G 370 CB 4x4 HHZ, der især skal anvendes til Ruben E. Hansens speciale, fjernvarmeopgaver øst for Storebælt, hvor den afløser en 10 år gammel MAN LE210 4x4.

Den nye Scania er udrustet med Scanias velkendte 13-liter og 6-cylinder store rækkemotor på 370 hk, der er tilkoblet en 14-trins GRSO905-gearkasse med integreret overgear. Via en mellemgearkasse overføres motorkraften til underlaget gennem for- og bagaksler med navreduktion, differentialespærrer og udveksling 3,93:1.

HHZ-chassis

Lastbilen er opbygget på Scanias kraftige HHZ-chassis, hvor det første H står for Heavy Duty, det andet for High og Z for stålaffjedring.

Forakslen har 3 styk 9 mm tykke parabelfjedre og bagakslen har 3 styk 24 mm plus ét styk 41 mm parabelfjedre. Derfor skal der et meget tungt læs på bilen for, at fjedrene sætter sig bare det mindste. Dens tekniske totalvægt er 21,5 tons, men på grund af de danske regler er denne begrænset til 18 tons på offentlig vej.

Opbygget hos Vandborg

Førerhuset er Scanias mellemhøje og mellemlange CG16 med Premium førerstol, hvileudrustning, Premium lydanlæg og integreret navigation, læderrat, ekstra kabinevarmer, køleskab med mere. Bilen er opbygget af Vandborg Karosseri i Lemvig med alu-tippelad med galvaniseret underramme og bagmonteret Palfinger-kran, model PK 9002EH, med op til 8 tonsmeter løftemoment.

Bilen er også udrustet med træktøj til kørsel med kærre - til transport af bl.a. materialer, køreplader og gravemaskiner.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203