23948sdkhjf

DEBAT: Ved at brække mig over det

Jeg har netop afsluttet en grunduddannelse som chauffør + fået anhængerkørekort, sammen med 12 andre og vil gerne fortælle lidt om mine oplevelser omkring det at søge arbejde, da der konstant bliver råbt op 

om, at der mangler chauffører.

Vi var som sagt 13 mand i alt, der fredag 14/10 2016 havde alle kørekort samt beviser i hus. Ud af de 13, havde de 5 i forvejen arbejde. De resterende 8 har de sidste 4 uger dagligt søgt arbejde via forskellige kanaler. Nogle har søgt op til 5 jobs hver dag, været villige til at flytte til den anden ende af landet og køre med hvad som helst, bare for at få et arbejde. Enkelte har endda tilbudt at arbejde gratis i praktik, selvom de ved det kan udnyttes.

Ikke én af dem har på den måned fået et arbejde og svaret er hver eneste gang det samme, "ikke nok erfaring"!

Der er dagligt opslag fra vognmænd der mangler chauffører, både faste og som afløsere, så jobbene er der, men ingen vognmænd vil være med til at give erfaringen til chaufførerne. Det er klart ,at nye chauffører ikke får lov til at køre med alt gods, men mange jobs handler kun om at køre fra A til B, og selv her kræver vognmændene flere års erfaring.

Jeg er, undskyld udtrykket, ved at brække mig over de vognmænd, der konstant piver over manglende arbejdskraft og siger, de "bliver nødt til" at tage billige udenlandsk arbejdskraft, fordi de ikke kan få folk nok herhjemme, når de ikke engang selv vil være med til at oplære nye chauffører. De har alle muligheder for at forme chaufførerne efter deres 
egen virksomhed, og med en lille smule tid og tiltro kan de have en god chauffør i mange år.

Efter det nye kontanthjælpsloft har jeg set flere nævne, at folk bare kan blive chauffør, fordi der er arbejde nok i den branche, men sådan som det er i den virkelige verden, så vil det være spild af tid at sende endnu flere folk på kursus til det.

Jeg står selv i den situation, at jeg skal til at søge om et par måneder, dog kun som afløser i første omgang, men allerede nu er jeg ved at opgive håbet, da det virker umuligt at komme ind i branchen og få en chance for at vise, at man kan og vil.

Henk Petersen
Skolevej 13, 1.1
6200 Aabenraa

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093