23948sdkhjf

Minister bremser krav til varebiler

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt har besluttet at nedsætte et udvalg, der skal se på indførelse af lovgivning for varebiler, der kører godskørsel for fremmed regning. Udvalget – der vil få deltagelse af branchen - skal ikke mindst kigge på de økonomiske konsekvenser, sådan et forslag vil have for virksomhederne. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Ministerens beslutning kommer på baggrund af det vedtagne beslutningsforslag B 165 om, at godskørsel for fremmed regning med varebiler skal omfattes af godskørselsloven.

Udvalgsarbejdet skal også have fokus på, om det ønskede formål med B165– at bekæmpe sort arbejde, socialt bedrageri og beskæftigelse af illegal arbejdskraft samt at bidrage positivt til trafiksikkerheden – kan opnås ved den ønskede lovgivning, eller om der skal noget helt andet til.

»Det er meget vigtigt at få belyst, om beslutningsforslaget overhovedet opfylder et af de hovedformål, som forslagsstillerne havde, nemlig at bekæmpe sort arbejde og social bedrageri,« siger ministeren.

»Det kan man godt have sine tvivl om. Og det er jeg ikke den eneste, der har. Som min forgænger, Magnus Heunicke, formulerede det i sin afvisning af forslaget, dengang han var transportminister: ”Forslagsstillerne fremhæver her i dag problemer med illegal arbejdskraft, sort arbejde og social bedrageri som en bevæggrund for at indføre en tilladelsesordning. Her skal man jo være opmærksom på, at en tilladelsesordning jo netop ikke vil rette op på det problemfelt. Når der er tale om snyd, når der er tale om bedrageri, så er der behov for en helt anden type indsats, som skal komme fra politi og skattemyndigheder,« hedder det i udtalelsen fra transportminister Hans Chr. Schmidt.

Herudover skal udenlandske erfaringer med regulering af varebiler, herunder de EU-retlige aspekter ved at omfatte udenlandske varebiler af en tilladelsesordning, også inddrages i arbejdet.

Transport- og Bygningsministeren vil i forbindelse med nedsættelsen af udvalget også udsende et kommissorium for arbejdet.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173