23948sdkhjf

IT: Fremsynet fokus

Nyt vækstforum, proportionalitet og digitalisering støttes af ITD.

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt indledte forleden det afsluttende møde i Vejtransportrådet med at fremhæve rapportens afsnit om bødestørrelser på køre- og hviletid som hans vigtigste indsatsområde netop nu, et område hvis vigtighed branchen deler.

Ministerens ønsker at få justeret de nuværende regler om bøder og generelt få mere proportionalitet ind i reglerne. Emnet er på dagsordenen 25. oktober ved et møde, transportministeren har indkaldt til.


75 pct. fejl mindre alvorlige
Chefkonsulent Anders Jessen, ITD:


- Det er uhyre vigtigt for vores medlemsvirksomheder, at vi sætter ind på dette område nu. Alt for mange sager på området takseres for voldsomt i dag. En datagennemgang af ITD’s TachoWeb-system viser, at tre ud af fire af de fejl, der begås i dag på køre- og hviletidsområdet, hører til i EU’s kategori ”mindre alvorlige sager”. Derfor hilser ITD og resten af branchen ministerens ønske velkommen om at få mere proportionalitet ind i sanktioneringen og en vurdering af virksomhedernes indsats for at optimere overholdelsen af de gældende komplekse regler. Kort sagt, vi ønsker en helhedsvurdering af virksomhedskontrollen.


Vigtigste områder
For ITD er hovedindsatsområderne i Vejtransportrådets rapport helt klare:
Et vækstforum belært af erfaringerne i Det Blå Danmark, digitalisering af transport- og logistikområdet, mangel på arbejdskraft og behovet for klare uddannelsesretninger i branchen.


- Vi glæder os over, at ministeren giver bolden op til etableringen af et vækstforum, der kan adressere potentialerne og udfordringerne for vejgodstransporterhvervet og logistikbranchen fremover. Det har vi sammen med speditørerne advokeret for længe, og det er glædeligt, at Hans Christian Schmidt gerne ser, at erhvervet tager initiativ til en "rundbordssamtale", og at han også ønsker, at erhvervs- og vækstministeren deltager i denne proces, siger Anders Jessen.


Digitalisering: Hvilken vej
Endelig var digitalisering af transport- og logistikerhvervet på dagsordenen, og også her viser transport- og bygningsministeren sin interesse. Den interesse bakker ITD fuldt op om, fordi den er afgørende for den danske transport- og logistikvirksomheds overlevelse i fremtiden.


Anders Jessen:
- Digitaliseringen af branchen er et af de vigtigste emner for vores medlemmer netop nu, fordi vi ikke kommer uden om den, og hvis vi fortsat vil være en del af konkurrencen, er vi nødt til at sætte os hårdt i førersædet på denne dagsorden. Mange vognmandsvirksomheder ved i dag ikke, hvilket digitalt ben de skal stå på. Derfor ser vi frem til at få klarlagt, hvor vi sætter mest hensigtsmæssigt ind for at digitalisere Transport-Danmark.


Ny arbejdsgruppe
Anders Jessen henviser til, at ministeren i forlængelse af Vejgodstransportrådets rapport tager initiativ til en arbejdsgruppe under Vejtransportrådet, som særligt skal arbejde med konkrete digitaliseringsinitiativer for sektoren, og forventer, at det vil sætte skub i digitaliseringen af de danske transport- og logistikvirksomheder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109