23948sdkhjf

Hans Qvist valgte kraftig svensker

I Ulsted ved Hals driver Hans Qvist en vognmandsforretning med en lille håndfuld lastbiler til entreprenørkørsel og anden lokal kørsel som speciale. For nylig fik han leveret en ny Scania R 450 LB8x4, som han selv skal køre i i de kommende mange år.

Det er Stiholt i Aalborg og sælger Peter Munkholm, der har stået for leveringen af den kraftige bil. Den er både forsynet med ekstra kraftig chassisramme samt tandemtræk med navreduktion til krævende entreprenørkørsel.

Klar til vinterbekæmpelse

Højbjerg Maskin Fabrik (HMF) har stået for opbygningen med en aftagelig HMF 2420-kran samt JOAB-kroghejs. Kranen kan sættes af på nogle få minutter ved at løsne kranen fra chassiset og løfte den op til max. højde på støttebenene. Derefter vippes kroghejsets tårn helt ned, og bilens luftaffjedring sættes i laveste kørehøjde, så bilen kan køre væk under kranen.

Hans Qvists’ nye Scania er desuden opbygget til vinterbekæmpelse med saltspreder og sneplov samt forsynet med VBG træktøj til kørsel med kærre.

Under gulvet på det kompakte men alligevel rummelige CR16-førerhus med 4-punkt luftaffjedring ligger en af Scanias mest økonomiske motorer, nemlig den 13-liters 6-cyl. rækkemotor på 450 hk med ren SCR-teknologi. Bag den sidder en 14-trins GRSO905-gearkasse med Opticruise samt to krybegear og overgear for at opnå en økonomisk totalgearing i kombination med RBP735-bagtøjernes 3,67:1 i udveksling.

Hans Qvist har sikret sig tryghed med minimale driftsomkostninger ved at tegne en serviceaftale inklusive udvidet drivlineforsikring hos Stiholt.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25