23948sdkhjf

Minister til råd: Jeg er i gang

Vejtransportrådet har fredag overrakt sin udviklingsplan ”En ny vej frem” til transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt. Ministeren siger, at han allerede arbejder på løsninger på en række af de områder, som rådet nævner i sine anbefalinger.

Det gælder blandt andet på spørgsmålet om indførelse af mere fair og letforståelige regler på køre- hviletidsområdet.

»Her har jeg for længst sat et arbejde i gang med at forbedre og forenkle det danske sanktions- og frakendelsessystem, siger ministeren. Vi skal væk fra en situation, hvor vognmænd og chauffører går på arbejde med en frygt for at få en bøde, fordi reglerne er for komplicerede. Vi skal simpelthen være bedre til at skelne fejl fra forbrydelse. Og jeg glæder mig til at præsentere mine tanker for branchen i mere konkret form på et møde senere på måneden,« siger Hans Chr. Schmidt.

Der skal styr på cabotagen

Ministeren siger, at han også har fokus på et andet af de områder, der fylder meget i Vejtransportrådets rapport, nemlig spørgsmålet om bekæmpelse af ulovlig cabotagekørsel.

»Det er af stor betydning, at vi kan skabe lige vilkår og fair konkurrence i det indre marked for vejtransport, siger han. Udfordringerne med ulovlig cabotagekørsel er et problem, der hovedsageligt skal håndteres på EU-plan. Jeg har allerede drøftet spørgsmålet med ministerkolleger, EU-kommissæren, vores folkevalgte i EU-parlamentet og andre EU-parlamentarikere. Og jeg vil fortsætte med at sætte politisk fokus på sagen, når muligheden opstår,« lyder det fra ministeren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047