23948sdkhjf

FDL: Kampen er ikke slut – endnu

FDL afholdt i weekenden foreningens medlemsmøde hos Dekras køretekniske anlæg i Ørbæk på Fyn, og et af de dominerende temaer i formand Christian Jensens indlæg var ”kampen mod de hvide plader”.

»Os, der endnu holder fast i danske chauffører og gule plader, læg mærke til, jeg siger endnu, må erkende, at det er kun et spørgsmål om tid, inden det er forbi. Enten må vi lukke, eller også må vi gøre, som de andre: Ind med udenlandske biler og chauffører på alle de områder, det kan lade sig gøre. Men dermed ikke sagt, at vi giver op endnu. Kampen er ikke slut fra FDL’s side. Men det kræver, I alle er med på jeres måde,« sagde Christian Jensen til de fremmødte.

»Jeg foreslår, at FDL lancerer et nyt slogan i kampen om de lave lønninger. Vi kan, med ganske få ord, sige det på den her måde og lancere følgende sætning, som vores nye slogan. Nemlig: Vi er alle lige indtil lønnen os skiller. Eller måske skal vi sige, at vi alle er lige, indtil bruttolønnen os skiller. Hvad betyder det så? Jo, det betyder, at vores kostpris i bund og grund er så ens, at den ikke forvrider konkurrencen, hvis vi beregner den eksklusiv løn,« lød det fra FDL-formanden.

»Eksemplerne på, at netop denne sætning er sand, er efterhånden så mange, at det nu for alvor bare er et spørgsmål om tid, inden de sidste må kapitulere og gøre lige som dem, der har ødelagt det for vi andre. Det vil gøre ondt på mange, undertegnede inklusive, men det kan jo heller ikke hjælpe at holde fanen så højt, at man ikke kan nå jorden. Og man skal jo aldrig sige aldrig. Heller ikke når det omhandler udenlandske chauffører, så længe der ikke skabes muligheder for at konkurrere på lige vilkår med de hvide plader. Og her er bruttolønnen alene problemet.«

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063