23948sdkhjf

DEBAT: En historie om vejafgift

Hej, jeg vil lige deltage lidt i diskussionen om straf for ikkebetalt vejafgift/maut i Danmark for lastbiler.

Jeg har lige været i Kroatien og som følge deraf krydset Østrig og Slovenien.
Jeg var i Kroatien i ti dage og kontrollerer mine vignetter og får den opfattelse, at den østrigske vignette er udløbet, men den slovenske er lige på sidstedagen, da den blev købt dagen efter. Og jeg kører i min egen overbevisning gennem Slovenien med det resultat, at jeg bliver stoppet på grænsen før Østrig.

Og jeg undrer mig, men bliver spurgt, om jeg ved, hvorfor jeg blev stoppet, hvilket jeg må svare nej til. Får så at vide, at min vignette er udløbet. Jeg siger så, ”ja, men den gælder da i dag som sidstedagen”. Betjenten siger så, ”ja, det er to ens systemer i Østrig og Slovenien. Men den slovenske gælder kun i syv dage, hvilket for øvrigt står højt og tydeligt, der hvor man køber den, og samtidig på vignetten”.

Men da jeg åbenbart ikke er den skarpeste kniv i skuffen, må jeg jo give betjenten ret og beklage min manglende opmærksomhed og vedgå min fejltagelse. Og det var fandeme dyrt. 150,00 Euro (1117,50 dkk).

Ikke for at jeg skal beklage mig. Det var jo mig, der ikke havde kontrolleret tingene ordentligt. Men så synes jeg derimod, at 2500 danske kroner for at snyde bevidst for maut i Danmark med lastbil, det er sgu for billigt. Det burde koste mellem 5000 og 10.000 kroner.

Jeg betalte min bøde med et smil på læben og beklagede min egen fejl, men det var sgu da trælse penge at betale. Men hvis var skylden? Min egen.

Niels Jørgen Nielsen

Lyrevej 8 Vorup

8940 Randers SV

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11