DEBAT: Jeg er "en af de hellige”
Kære Steen. Først og fremmest vil jeg gerne bede dig om at forklare, hvad det er, jeg lyver om i mit indlæg, da jeg har svært ved at finde noget usandt i min tekst.
Når det nu er sagt, så må jeg give dig fuldstændigt ret ,i at jeg er "en af de hellige”. Jeg kan for eget vedkommende sige, at jeg aldrig har snydt med hverken skiver eller førerkort, som du tilsyneladende har, hvilket tilsyneladende har været dit valg.
Efter min mening, gentager min mening, så er det nok på tide, at branchen kommer ind i det nye millennium og derved træder ud af skyggen af, hvordan det var i gamle dage samt "vi plejede".
Jeg kan godt tiltræde, at køre- og hviletidsreglerne er alt for stramme, men ikke desto mindre er de fastsat ved lov, og derved er det ikke frivilligt, om man vil følge disse. De er - uanset hvad man måtte mene om dem - lavet for at beskytte chaufføren for uretmæssigt misbrug, som om og om igen ses blandt østeuropæiske chauffører. Om og om igen ser vi disse blive hængt ud som værende de store syndere på den front, og der går da også sjældent røg af noget, uden at der er brand, og ja, det er unfair konkurrence, men det retfærdiggør ikke, at der tyes til samme midler og derved sætter os ned på deres niveau. Dette er nemlig unfair konkurrence overfor dem, som arbejder for at overholde de gældende regler og love, uagtet hvor stor en procentdel der overholder eller ikke overholder de udstukne love og regler.
Hvad der, efter min mening er behov for, er en opblødning af køre- og hviletiderne fra politisk side i samarbejde med diverse brancheorganisationer og fagforeninger.
Slutteligt må jeg formode, at når du i året 2016 tilsyneladende finder det helt i orden at "køre solen sort", så mener du vel også, at det helt i orden, at mange chauffører ikke får overenskomstmæssig løn, feriepenge og pension, hvilket jo egentligt er en forsættelse til denne debat og i sidste ende er unfair konkurrence.
Niels Hansen
Grønningen 17
6340 Kruså
Sten Rasmussen har jo ret. Som hørende til ældrebyrden tør jeg vedstå og påstå, at der kun var to slags chaufører og vognmænd: De, der fiflede med skiverne, og de, der ikke ville indrømme det.
I min tid, 1983 til 2003, kørte vel 99 procent af blomstertransporterne ikke over grænsen til Tyskland uden at skifte skive i Padborg. Jeg var ingen undtagelse. Vi kunne så honorere kravet til den tur speditørens computer havde lagt. Bedre var det næppe for de, der skulle nå Stockholm inden 04.00.
Som selvkørende har jeg en gang chokeret blomsterfirmaets speditør ved at meddele, at nu var skiven "træt" i Gőttingen, og sidste kunde i Mannheim måtte vente.
Retur traf jeg ved tanken i Padborg en god kollega, der på vej ud skulle køre nøjagtig samme tur som jeg.
Da jeg dagen efter var på vej sydpå, traf jeg sjovt nok den samme gode kollega ved tanken. Han var nået hele vejen rundt og endda hjem. Sådan var kulturen.
Mogens Bach
Gammeltoftevej 1
8732 Hovedgård
[add:517]