23948sdkhjf

DTL: Opgør med den falske melodi

Den kommende transportkommissær, Maroš Šefčovič, var tirsdag aften til eksamen i Europa Parlamentet. DTL kommer ikke til at savne den afgåede Siim Kallas, og høringen understreger, at der er grund til en vis optimisme, når det gælder ordnede forhold for vognmandsbranchen i Europa, mener DTL.

»Det er nogle helt andre toner, vi nu hører fra den ny transportkommissær, og det giver bestemt grundlag for en vis fortrøstning. Sandheden er jo, at branchen reelt er delt i spørgsmålet om bekæmpelse af ulovlig cabotage, løndumping, regelshopping osv. og så glæder det mig selvfølgelig, at der nu er kommet en kommissær til, der forstår udfordringerne,« siger formand for Nordic Logistics Association (NLA) og direktør i DTL, Erik Østergaard.

»Et adfærdskodeks og en solid gennemgang af cabotagereglerne er helt uomgængeligt. Det krav kommer fra flere og flere lande. Jeg synes, at der ofte spilles en falsk melodi, hvor både dele af branchen og dele af det politiske spektrum med den ene mundvig siger alt det rigtige, men med den anden får bakket op om konkurrenceforvridning og løndumping til skade for mange vognmænd i Europa. Her forventer jeg selvfølgelig, at vi oplever et helt andet modspil fra den kommende kommissær, som jeg synes gjorde en god figur ved høringen.«

Træk sagerne tilbage

Hvilke konkrete initiativer, der skal tages, eller hvilke håndtag, der kan drejes på, kom ikke frem under høringen.

»Sådan en høring er jo sjældent arenaen for de meget konkrete forslag. Jeg hæfter mig primært ved, at Maroš Šefčovič adresserede problemerne grundlæggende rigtigt. Men det er klart, at vi i NLA og i DTL kommer til at følge det uhyre tæt, så det ikke bliver ved de overordnede hensigtserklæringer, men at intentionerne og erkendelsen af udfordringerne udmønter sig i en skærpet kurs. Jeg synes, at et oplagt sted at starte ville være den hidtidige kommissions fortolkning af reglerne, som har ført til åbningsskrivelser og sager mod en række medlemslande. Man kunne jo starte med at revurdere, om de sager skal trækkes tilbage og derpå få ændret cabotage-reglerne,« siger Erik Østergaard.

[add:449]

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064